Phebe och Isac Zekry, pastor för arabisktalande.
På onsdagarna kl 18 firas det gudstjänst på arabiska. Det finns alltid villiga översättare.
Under gudstjänsttiden finns barnverksamhet. Efteråt är det servering
Isac Zekry är en egyptisk pastor installerad för arabisktalande i Equmeniakyrkan
Publicerad 23 / 2 2016i Sändaren Text: Annika Ahlefelt
Från Kairo till Högdalen. Det är en lång resa missionärsfamiljen Zekry gjort. Men de älskar Sverige, säger de, med snöglopp och allt.
— Vi hoppas kunna göra skillnad för den arabisktalande befolkningen här, inte minst för alla flyktingar, säger pastor Isac Zekry Shokri.
Behovet av arabisktalande pastorer är stort i många församlingar och Isac Zekry är anställd av Equmeniakyrkan för att stötta arabisktalande inte bara i Högdalen utan i alla landets församlingar.

Isac Zekry ska dessutom stärka kompetensen kring religionsdialog. Han har stor erfarenhet både av ekumenik och dialogarbete.

Han kommer närmast från en pastorstjänst i Kairo, från en av den protestantiska Nilens synods församlingar. Han har också varit verksam i dialogarbetet mellan muslimer och kristna i Egypten, och varit ordförande för egyptiska Kristna rådet.

l.